Wednesday 5 March 2014

Reteaua EURAXESS mai aproape de cercetatori

In data de 3 martie 2014, Comisia Europeană a lansat o campanie de informare paneuropeană pentru a ajuta cercetătorii să găsească consiliere profesională și locuri de muncă prin intermediul portalului EURAXESS. Anul acesta, organizatorii evenimentului "EURAXESS - Cercetatori in miscare" vor vizita 29 de orase europene din 22 de tari, pentru a le oferi cercetatorilor si celor interesati de cariere stiintifice consiliere cu privire la locuri de munca, alcatuirea CV-ului si drepturile de încadrare în muncă. Este de așteptat ca această campanie de două luni, cu o puternică prezență în media socială, să ajungă la aproximativ 100 000 de studenți și tineri cercetători.


La inaugurarea autocarului campaniei, organizată vis-a vis de Clădirea Berlaymont a Comisiei Europene la Bruxelles, comisarul european pentru cercetare, inovare și știință, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat: „EURAXESS a devenit locul către care se îndreaptă cercetătorii aflați în căutarea unui loc de muncă în Europa. EURAXESS le oferă cercetătorilor o gamă variată de informații concrete și consiliere, de la găsirea unui loc de muncă până la oportunitățile de finanțare. Cu mai mult de 40 000 de locuri de muncă publicate anual și mai mult de un milion de solicitări de informații privind mobilitatea tratate în ultimii patru ani, EURAXESS reprezintă o resursă esențială într-un moment în care rata șomajului este cea mai mare provocare economică.”

Unul din reprezentantii EURAXESS Victoria Bodnarova, prezenta la eveniment, a comunicat principalele activitati proiectului EURAXESS, care oferă un punct unic de acces la informații de la o țară la alta și asistență personalizată, cu mai mult de 530 de angajați care lucrează în peste 260 de centre de servicii.
În 2013, site-ul EURAXESS a avut aproximativ 950 000 de vizitatori unici - de trei ori mai mulți decât în 2010 - și aproape 9,6 milioane de consultări ale paginilor sale. Peste 7 700 de organizații de cercetare (întreprinderi, universități și IMM-uri etc.) sunt înregistrate în prezent în baza de date cu locuri de muncă a EURAXESS.

In alocutiunea sa, dl Massimo Gaudina, Șef de unitate la Consiliul European pentru Cercetare (ERC) i-a incurajat pe cercetatorii la inceput de cariera sa aplice la programul de granturi din cadrul ERC ce se adreseaza cercetatorilor promitatori care au dovedit ca au potential sa devina cercetatori coordonatori independenti. 

Pentru mai multe informatii accesati pagina: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-206_ro.htm 

No comments:

Post a Comment