Monday 19 October 2015

Simplificarea în Orizont 2020 (H2020)



În data de 25 septembrie curent, Carlos Moedas, Comisar pentru Cercetare şi Inovare al Comisiei Europene, de rînd cu reprezentanţii Directoratului General, au organizat o întrevedere cu membrii comunităţii ştiinţifice, ONG-urilor, IMM-urilor și reprezentanții altor părți interesate. În cadrul acesteia s-a discutat despre simplificarea în Programul Comunitar H2020. 

Dat fiind faptul că H2020 a fost conceput diferit de programele de finanţare a ştiinţei ce s-au desfăşurat din anii ’80 încoace, s-a ţinut cont, inclusiv de crearea condiţiilor avantajoase pentru potenţialii aplicanţi, astfel încît procedura de depunere a propunerilor de proiect, dar şi aspectele financiare şi legale, să consume mai puţin timp, iar efortul maxim să fie dedicat activităţilor ce țin de cecrcetare și/sau promovarea acesteia.

În acest context, discuţia din 25 septembrie a avut drept scop identificarea aspectelor apreciate de actualii sau potenţialii aplicanţi în H2020, dar şi a problemelor întîlnite de către aceştia, atît în procesul depunerii propunerii de proiect, cît şi pe parcursul derulării primelor proiecte în cadrul noului program.

Înregistrarea video a evenimentului poate fi accesată la:

No comments:

Post a Comment