Friday 17 July 2015

ERC acorda Advanced Grants la 190 de cercetatori

Consiliul European pentru Cercetare (ERC) a acordat prestigioasele Advanced Grant celor 190 de cercetători seniori.
Aceste subvenții sunt în valoare totală de € 445 mil. și sunt primele care trebuie acordate în cadrul pilonului “Excellent Science” Orizont 2020.
Vorbind despre finanțare, Carlos Moedas, comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: “Oamenii de știință beneficiază de aceste ERC Advanced Grants  ce lucreaza la frontierele cunoașterii umane. De asemenea, de multe ori dand scantei noi prin descoperiri și să abordeze cele mai mari provocări pentru societate.”

Presedintele ERC prin  Profesorul Jean-Pierre Bourguignon a comentat: “În acest an concurența a fost deosebit de apriga și mult mai multi decât cei 190 laureați ar fi meritat un astfel de suport. Oamenii de stiinta responsabili de selecție în cele 25 de panouri de evaluare, care să acopere toate domeniile, s-au confruntat cu o sarcină foarte dificilă de a alege propuneri suficient de îndrăznețe pentru a oferi cunoștințe radicale noi pentru a inregistra in acelasi timp o bună șansă de a deveni un succes.”
Bursierii vor lucra pe o gamă largă de teme, inclusiv terapia genică, pionierat pentru aritmii cardiace (Italia), apă (Suedia) și a biodiversității în pădurile tropicale și temperate (Republica Cehă).
Subvenții ERC sunt acordate cercetătorilor de orice naționalitate cu sediul în, sau care doresc să se mute în Europa. În această competiție, cercetatorii de 23 de naționalități diferite au primit finanțare. Cercetatori din Marea Britanie (38), Germania (33), Olanda (18), Franta (17) și Italia(16) au primit cel mai mare număr de granturi.
Noile proiecte ERC va fi găzduită în 17  țări din Europa, inclusiv Marea Britanie (45), Germania (29) și Franța (23).
ERC Advanced Grant este acordat cercetătorilor științifici independenți de orice naționalitate sau vârstă care au inregistrat recent un record și profilul pe care-l identifică ca lideri in domeniile lor.
Fiecare grant este în valoare de până la 2,5 mil. €.

No comments:

Post a Comment