Monday 2 June 2014

Prima editie Science Slam a fost organizată la Chişinău

În data de 30 mai curent, „Fundaţia DAS” - promotorul unei societăți bazate pe cunoaștere, în colaborare cu Academia de Științe a Moldovei și reprezentanţa în Moldova a Programului European pentru cercetători - “EURAXESS”, a organizat unul dintre cele mai interactive evenimente dedicate popularizării științei – “Science Slam”, cu genericul “Creezi – Impresionezi - Câștigi”.

Prin intermediul proiectului – “Science Slam Moldova”, organizatorii îşi propun să prezinte publicului larg preocupările ştiinţifice ale tinerilor cercetători din ţara noastră, 4 dintre care şi-au prezentat vinerea trecută activitatea şi rezultatele acesteia în doar 10 minute, utilizând cele mai originale, îndrăzneţe şi interactive metode de prezentare.

Fenomenul “Science Slam” este un format nou de comunicare a ştiinţei cu publicul larg, apărut în Germania, devenind o alternativă atractivă pentru conferințele și simpozioanele tradiționale. În loc de discursuri plictisitoare, oamenii de ştiinţă sunt îndemnaţi să prezinte în numai 10 minute, într-o manieră simplă şi uşor de înţeles esenţa activităţii ştiinţifice pe care o desfăşoară zi cu zi. 

Participanţii la prima luptă „Science Slam” din ţara noastră au fost următorii:

Slammer: Iulia Iațco, doctor în biologie, biotehnologie
Tema: Mirosul, gustul și sunetele microalgelor.

Slammer: Elena Ungureanu doctor în filologie
Tema: Textul: aer de comunicare

Slammer: Lilia Anghel, doctorandă
Tema: Dinamica proteinelor

Slammer: Veaceslav Boldescu, doctor în chimie
Tema: Dengue – de ce îmi pasă?


Astfel, publicul a decis ca trofeul învingătorului în cadrul primei ediţii Science Slam Moldova să-i revină Iuliei, care a cucerit publicul cu subiectul microalgelor.


Un reportaj TV privind desfăşurarea evenimentului poate fi vizualizat aici http://jurnaltv.md/ro/news/2014/6/1/creezi-impresionezi-castigi-10032007/

No comments:

Post a Comment