Friday 17 July 2015

Horizon 2020 – Concurs UE pentru Tineri Cercetatori



European Union Contest for Young Scientists – este o inițiativă a Comisiei Europene, co-finanțata în cadrul programului Orizont 2020, înființată în anul 1989 cu scopul de a promova cooperarea și schimbul între tinerii oameni de știință si de a-i ghida spre o viitoare carieră în domeniul științei și tehnologiei.

http://www.horizon2020news.ro/wp-content/uploads/2015/07/horizon-20202-1024x440.png


Concursul este vitrina anuală a celor mai bune proiecte dezvoltate de tineri oameni de știință din diferite domenii și din mai multe țări. De fapt, Concursul UE oferă studenților posibilitatea de a concura cu cei mai buni colegi la nivel european, pentru a face schimb de idei, să se întâlnească cu alți concurenți ce au abilități și interese similare, precum și să fie condusă de unii dintre oamenii de știință de top din Europa.
La competiție pot participa tinerii oameni de știință care au câștigat premiul întâi în competiția națională de știință și care au fost desemnati de către jurii naționale respective pentru a participa la Concursul UE. În fiecare țară, Organizatorul National este responsabil pentru selectarea proiectelor, de depunere a cererilor la concursul european și toate comunicările cu Comisia.
Fiecare proiect constă într-un raport tehnic și scris de materiale de expoziție, modele, etc. Fiecare țară poate trimite până la 3 proiecte, cu un maxim de 6 participanți (în vârstă de 14 și 20). În timpul competiției, concurenții vor trebui să răspundă la întrebările membrilor juriului științific și pentru că expoziția este deschisă publicului, concurenții vor fi încurajați să explice proiectele lor.
Juriul va acorda 9 premii puse la dispozite de catre Comisia Europeana, și în plus, se va acorda un număr de premii de onoare și premii speciale. Premiile constau în:
  • 3 premii locul I, în valoare de 7.000 de euro fiecare;
  • 3 premii locul II, în valoare de 5.000 de euro fiecare;
  • 3 premii locul III, în valoare de 3.500 de euro fiecare;
Premiile onorifice includ toate cheltuielile pentru călătorie la Londra Internațional pentru  London International Youth Science Forum (LIYSF) și Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS). Premiul la Stockholm include, de asemenea bilete pentru ceremonia Premiului Nobel.

Mai multa informatii:  http://www.eucys2015.eu/

Sursa: Comisia Europeana

No comments:

Post a Comment